Bezoek aan onze slagerij in Hilvarenbeek:

Bij binnenkomst in onze, tot in de puntjes verzorgde dorpsslagerij proef je direct de Brabantse gezelligheid.De culinaire ambiance en liefde voor ambachtelijke producten zie je terug aan een toonbank vol specialiteiten. Aan de achterwand hangen droog gezouten Brabantse plaathammen, rookvlees en diverse droge worsten, allemaal uit eigen worstmakerij.

Ambachtelijke Scharrelslagerij:

De slagerij bestaat al 80 jaar op deze locatie toen nog gerund door de familie Vriens, sinds 1971 is de slagerij eigendom van de familie Mulders al weer 45 jaar..!! , al in 1995 zijn wij overgestapt op de verkoop van Scharrelvlees.

Worstmakersgilde:

Wij zijn verbonden aan de stichting van het Worstmakersgilde, voor ons een interessante club van slagers waar wij veel vakkennis uitwisselen met collega slagers, ook worden er met regelmaat producten uit de winkel en worstmakerij gekeurd door vak specialisten, TNO keurt daarnaast de voedselveiligheid van onze producten.

Scharrelvarkensvlees:

De varkens worden geslacht bij Bon Vivant in het plaatsje Zelhem net boven Doetinchem, Bon Vivant is de enige gecertificeerde leverancier van Biologische en Scharrelvarkens in Nederland, Het vlees dat Bon Vivant levert is van hoogstaande kwaliteit, het is steviger en malser omdat de dieren voldoende tijd en ruimte hebben om te groeien. Er zijn bovendien geen antibiotica of groeibevorderaars toegevoegd aan het voer. Zo bent u verzekerd van een gezond stukje vlees.

Scharrelkip:

De kip die wij verkoppen is de Poulet d’Yvonne is een langzaam groeiend ras en wordt gevoerd met voer wat bestaat uit tenminste 70% granen en kruiden zonder toevoegingen van groeibevorderaars of antibiotica. Wanneer de kuikens uit het ei komen krijgen ze direct een verwarmd plaatsje in een stal voorzien van stro. Na 28 dagen zijn de kuikens groot genoeg om ook naar buiten te gaan. Doordat de scharrelkippen natuurlijk gedrag kunnen vertonen en vrij leven zonder stress blinken zij uit in vitaliteit en dat komt ten goede aan de smaak.
De initiatiefnemers van de Poulet d’Yvonne garanderen u een scharrelkip die met de grootst mogelijke zorg diervriendelijk heeft geleefd.
Dit wordt gecontroleerd door Franse controle-instellingen welke bij de productiebedrijven de controles uitvoeren. Poulet d’Yvonne is beloond met twee sterren van de Dierenbescherming.

France Limousin rundvlees:

De smaak van France Limousin rundvlees staat hoog aangeschreven. Dit werd en wordt nog steeds bevestigd door vele topkoks en diverse jury’s van smaakwedstrijden. De natuur heeft in alle rust zijn gang kunnen gaan en dat is te proeven! France Limousin heeft een echte, uitgebalanceerde smaak, kortom een echte ouderwetse, pure vleessmaak.

Door de maat genomen is France Limousin vlees, mede vanwege de bergwandelingen van het rundvee aldaar, mager vlees. Daarmee bedoelen we dat France Limousin geen overtollig vet heeft. Net een klein randje aan die stukken waaraan dat hoort te zitten en net die fijne dooradering in de delen die daarom vragen.

Gezond eten:

We weten allemaal hoe belangrijk het is dat we gezond eten. Vooral kinderen in de groei zijn hier sterk afhankelijk van. Aan u de keus wat voor vlees u koopt. Om te weten wat voor vlees u in de kuip heeft, maakt France Limousin het u heel gemakkelijk. De rasrunderen van France Limousin leven en eten op natuurlijke wijze. Op de koop toe smaakt het vlees van France Limousin lekker, sappig en mals, zoals eerlijk vlees behoort te zijn.

Meer informatie over France Limousin kunt u hier vinden http://francelimousin.eu/

  • Reserveer uw barbecue tijdig
  • al meer dan 50 jaar de vertrouwde kwaliteit vlees